Кулінарія

Салат з огірків і помідорів з соусом зі сметани з часником і аджикою

Влітку всі ми готуємо салати з сезонних овочів і намагаємося щоб овочі були на наших столах щодня,адже ми так довго чекали літа і скучили за повноцінним овочів вирощених на літньому сонці.

Хочу запропонувати вам звичайний,простий і популярний салат з огірків і помідорів,але з дуже смачною заправкою з сметани,з молодим часником і аджикою.

Огірки і помідори я нарізаю майже кожен день міксую з зеленню, листовими салатами,заправляю оливковою олією або сметаною,але заправка яку я хочу вам запропонувати у нас найулюбленіша і її можна використовувати як соус до м’яса, риби або овочів.

Інгредієнти

  • Огірки– 4 шт;
  • Помідори–3 шт;
  • Часник – 3 зубки;?
  • Сметана -200 гр;
  • Аджика готова – 2 чайних ложки;
  • Сіль за смаком

Приготування

1. У салатах я ніколи не використовую помідори з шкіркою,я її знімаю так помідори набагато смачніше і приємніше є чим з шкіркою.

2. Промиті помідори заливаю окропом на 2-3 хвилини краще це робити в глибокій посуді.

2. Через 2 хвилини шкірка легко знімається.

3. Промиті огірки нарізаю дуже тонкою соломкою за допомогою ось такої овочерізки,дуже зручна в господарстві річ для роботи з овочами,ще з її допомогою легко зробити трояндочки з огірка і відвареної моркви і зручно шаткувати овочі на невеликий обсяг салату.

4. До нарізаних огірків додаємо нарізані помідори.

Фото автора

Готуємо соус:

150 – 200 гр сметани,1 – 2 чайної ложки аджики ( я беру класичну грузинську аджику )пропускаємо через прес часник,все змішуємо.

5. Якщо ви хочете, щоб соус був гостріший додайте гострий перець.

6. Заправляємо салат,перемішуємо і відправляємо в холодильник на 15 хвилин.

Салат з такою заправкою виходить в міру гострим , пряним і дуже ароматним, якщо ви не любите коли в салаті багато соку можете з помідорів видалити м’якоть, але в цьому салаті сік дуже доречний.