Курячий холодець
Холодець з курки готується швидше і простіше м’ясного холодцю. А смак у нього відмінний, так і святковий вигляд.
Інгредієнти
(на трилітрову каструлю)
- 1 філе курячої грудинки, 2 стегна, 2 гомілки, спинка курки;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 лаврових листа;
- 5-10 горошин перцю;
- сіль за смаком;
- 20 г желатину;
- 3 часточки часнику.
Приготування холодцю з курки
Я брала цілу курячу тушку. Разделала її і поклала в каструлю 1 філе курячої грудинки, 2 стегна, 2 гомілки, спинку і кісточку від грудки.
Курку залити холодною водою так, щоб шматки курки були повністю покриті водою. Довести до кипіння і зняти піну. Посолити, покласти цілу цибулину і моркву, додати лавровий лист і кілька горошин перцю. Зробити дуже слабкий вогонь і варити, не закриваючи кришкою, приблизно 1,5 години.
Потім вимкнути і вийняти шматочки курки. Відокремити м’ясо від кісток. Шкіру видалити. Нарізати м’ясо дрібними шматочками.
Покласти нарізане м’ясо в ємність для холодцю. Я використовувала форму для кексу.
Желатин залити половиною склянки холодної води і дати йому розбухнути. Часник подрібнити на пресі і покласти в бульйон. Бульйон посолити так, щоб він був трохи солонуваті. Додати в бульйон набряклий желатин і трохи нагріти бульйон, помішуючи, до розчинення желатину. Не кип’ятити! Процідити бульйон і залити їм шматочки курки. Поставити в холодне місце для застигання.