Город

Розсипаю по 2 чайних ложки “макухи” на один метр грядки і забуваю про морквяну і цибульну муху на все літо

Для того щоб мати гарний урожай, потрібно позбутися від комах, що пошкоджують його. Найчастіше на городі можна зустріти цибульну і морквяну муху. Незважаючи на невеликий розмір (5 – 8 мм) комахи знищують цілі грядки овочевих культур.

На пошкодженій бадилля моркви починає жовтіти і сохнути; на коренеплодах можна побачити чорні «ходи», плід стає гірким, дерев’янистим і швидко загниває. Подібна історія з цибулею: пір’я в’януть, біліють на кінчиках, жовтіють і сохнуть.

Скільки разів ми пробували позбутися від шкідливих комах всіма можливими і неможливими способами. Ми перекопували грядки, намагаючись підняти зимуючого шкідника на поверхню, поєднували посадки і дотримуються сівозміни. Використовували народні засоби, серед яких нашатирний спирт, сіль, нафталін, цибулиння і апельсинові кірки. Ох і намучилися ми з усім цим. . .

Народні способи боротьби з шкідниками займали багато часу, але не показували хорошого результату. Якщо вдавалося позбутися від комах, то тільки на час. Ми всіляко шукали способи виростити хороший урожай. І він був знайдений – гірчичний макуха.

Щоб забути про морквяної і цибулевої мухи, достатньо під весняну чи осінню перекопування внести це засіб. Але простіше використовувати гірчичний макуха під посів моркви або посадку цибулі вносячи відразу в борозенку. На 1 м борозенки потрібно 2 чайних ложки гірчичної макухи.

Ми не один раз використовували цей спосіб і задоволені результатом. Під час збирання врожаю пошкоджені коренеплоди практично не зустрічалися. Цибульні пір’я не жовтіли тривалий час, в результаті чого вдавалося збирати великі і здорові цибулини. Овочі не псувалися довгий час, що дозволяло їх реалізовувати, починаючи з осені до весни. Але це ще не все. Читайте далі.

Використовуючи гірчичний макуха в боротьбі з шкідниками, потрібно пам’ятати декілька правил:

  • Застосовуйте засіб у відповідності з інструкцією. Хоча воно натуральне, передозування може негативно позначитися на растениии ґрунті.
  • Не допускайте попадання макухи на зелене листя. З-за високої концентрації ефірних масел можливі опіки городніх культур, що ростуть по сусідству з цибулею і морквою.
  • Правильно зберігайте. Якщо після використання залишився гірчичний макуха, його потрібно запакувати в поліетиленовий мішок і щільно закрити. Зберігається він у сухому, темному і провітрюваному приміщенні, в якому не спостерігаються різкі скачки температури.

Запам’ятайте теж ці поради, і ви будете знати правила користування та зберігання гірчичної макухи.

Переваги гірчичної макухи

Своєю «знахідкою» ми з чоловіком поділилися з сусідами, і вони теж почали застосовувати макуха на городі. Вже через два роки про нього знали всі в окрузі. Це не дивно, адже гірчичний макуха має багато переваг.

  • По-перше, це екологічно чиста добавка. Застосовуючи її для боротьби проти морквяної і цибулинна мухи, на вашому городі не з’являться «чужі» рослини. Гірчичний макуха не містить бур’янів.
  • По-друге, засіб багата жирними кислотами і ефірними маслами – 1 літр макухи прирівнюють до 10 кг перегною.
  • По-третє, продукт можна використовувати в якості мульчі, змішавши його з попелом і Фитоспорином. Оскільки на 1 кв. м використовується всього 2 чайних ложки кошти, доцільно говорити про економію.

Нас також привертає невисока ціна: купити гірчичний макуха для боротьби з шкідниками може кожен городник. Ще один плюс – доступність.

Гірчичний макуха – унікальний препарат, що містить кілька характеристик. Це прекрасний фитосанитар і хороша підживлення. Засіб захищає від шкідників не тільки моркву і цибулю, але і інші овочеві культури.

А ви коли-небудь використовували гірчичний макуха для боротьби з цим шкідником? Задоволені результатом?