Кулінарія

Салат з куркою, ананасами і сиром. Ідеальна закуска на новий рік

По-моєму, курка і ананас – це відмінне поєднання, а якщо додати туди ще сир, то прям взагалі буде чудово. Загалом, якщо вам таке поєднання інгредієнтів теж подобається, то тоді давайте приготуємо з ними салат.

Салат з куркою, ананасом та сиром – відмінний варіант як для святкового столу, так і в якості повсякденного страви. З-за курки і сиру салат виходить дуже ситним, але солодкість ананаса додає легкість і вишуканість смаку. До того ж цей салат дуже просто і швидко готується, а при наявності докладного покрокового рецепта салат з куркою, ананасом та сиром вийде просто відмінний!

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 750 г салату, це приблизно 4-6 порцій.

Інгредієнти

  • куряче філе 230-270 р
  • ананас консервований 200 г
  • сир 100 г
  • кукурудза 120 г
  • горіхи волоські 50 г
  • майонез 75 г

Куряче філе ми будемо відварювати, я написала в інгредієнтах вага сирого м’яса (230-270 р). Якщо у вас вже є варена курка, використовуйте її. Нам знадобиться 200 г вже готового курячого м’яса.

Для цього салату підійде будь напівтвердий сир. Якщо хочете, щоб салат мав більш сирний смак, беріть сир з більш яскраво вираженим смаком. Якщо візьмете більш нейтральний сир, то і в салаті він буде відчуватися менше.

Вага ананасів я вказую вже без сиропу, тобто 200 г саме ананасів. Зазвичай виробники пишуть на банку вага основного продукту, можна орієнтуватися на це. Або беріть банку обсягом 400-500 мл Також неважливо який нарізки будуть ананаси кільцями або шматочками.

Теж стосується і кукурудзи, вага вказаний вже без рідини. Нам потрібно саме 120 г кукурудзи. Знову ж дивіться вага основного продукту банку, але думаю, така кількість є навіть в самій маленькій банку з кукурудзою.

Щоб смак волоських горіхів був більш насиченим, їх можна прожарити на сковороді, тим більше сирі горіхи важко перетравлюються і гірше засвоюються, ніж обсмажені. Обсмажуйте горіхи на сухій сковороді без олії на середньому або маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб вони не згоріли. Не потрібно, щоб горіхи в результаті обсмажування потемніли, колір повинен залишитися таким же, потрібно лише, щоб вони перестали бути сирими всередині. Просто спробуйте остиглий горіх, він повинен бути хрустким.

Спосіб приготування

1. Ось всі інгредієнти, які нам знадобляться для приготування.

2. Насамперед нам потрібно зварити куряче філе. Моєму його й опускаємо в киплячу несолону воду. Ми кладемо м’ясо в окріп для того, щоб воно вийшло соковитим і максимально смачним. Якщо покласти курку в холодну воду, воно віддасть частину соку у бульйон, а нам потрібно, щоб він весь залишився в м’ясі. Сіль також сприяє виходу соку з м’яса, тому солити будемо в кінці варіння. Варимо куряче філе приблизно на 15 хвилин, за 3 хвилини до готовності солимо його. Через 15 хвилин дістаємо м’ясо і залишаємо його остигати. Якщо ви сумніваєтеся, що воно готове, просто розріжте і подивіться зріз, колір повинен бути однорідним, м’ясо всередині не повинно бути рожевим.

3. Сир (100 г) натираємо на крупній тертці.

4. Ананаси (200 г) дістаємо з сиропу і нарізаємо кубиками приблизно 1-1,5 см.

5. Волоські горіхи (50 г) нарізаємо шматочками приблизно 5 мм, або подрібнюємо будь-яким іншим зручним для вас способом.

6. Курка вже охолола, нарізаємо її кубиками такого ж розміру, як і ананаси – 1-1,5 см.

7. Викладаємо всі нарізані інгредієнти в миску або салатник, додаємо 120 г консервованої кукурудзи і 75 г майонезу. Ретельно все перемішуємо і ставимо в холодильник настоятися як мінімум на півгодини, а ще краще на пару годин. Салат настоїться і стане смачніше.

8. Салат з куркою, ананасом та сиром готовий.