Кулінарія

Салат «оксамитовий» з куркою і грибами

Салат виходить ніжним, невагомим і неймовірно смачним. У ньому безпрограшне поєднання продуктів і він ідеально підійде до святкового столу.

Інгредієнти

Курячі стегна 2шт

Печериці свіжі 200гр

Огірок 120гр

Плавлений сирок 1шт

Сир твердих сортів 30гр

Яйце куряче 2 шт

Цибуля зелена невеликий пучок

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Майонез 150-200гр

Кріп пара гілочок за бажанням

Як приготувати салат «Оксамитовий» з куркою і грибами

Заздалегідь відварюємо курячі стегна в підсоленій воді. Остуджуємо курку прямо в бульйоні, в якому вона варилася, щоб м’ясо залишалося соковитим і ніжним.

Печериці нарізаємо невеликим кубиком і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до легкого золотистого кольору. В самому кінці гриби підсолюємо і знімаємо з вогню. Остуджуємо.

Курячі яйця відварюємо круто, охолодити і очистити.

Свіжий огірок натираємо на крупній тертці і відкидаємо сито, щоб стекла зайва рідина.

Плавлений сирок заздалегідь подмораживаем в морозилці, а потім натираємо на дрібній тертці.

Збираємо салат шарами за допомогою кулінарного кільця, рознімної форми або просто збираємо шари на блюді.

  1. Відварна курка, нарізана невеликим кубиком. Курку посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і покриваємо сіточкою з майонезу.
  2. Свіжий огірок викладаємо рівним шаром. Покриваємо сіточкою з майонезу.
  3. Натертий на дрібній тертці плавлений сирок. Сіточка з майонезу.
  4. Смажені гриби. Сіточка з майонезу.
  5. Натертий на дрібній тертці твердий сир. На сир робимо сіточку з майонезу.
  6. Натерті на крупній тертці варені яйця. Яйця злегка підсолюємо і наносимо акуратну сіточку з майонезу.

З салату прибираємо кулінарне кільце і посипаємо верх дрібно нарізаною зеленню кропу.

Салат «Оксамитовий» з відварною куркою і грибами покроковий відео рецепт

Вам сподобається: